faredőny

Cseréltesse faredőnyét ÚJ TÍPUSÚ műanyagra!


Könnyebb, idősebbek könnyebben kezelik, és pár nap alatt felszereljük! A lécek oldalra csúszását egy nemrégiben kifejlesztett, új műszaki megoldás akadályozza meg!

Könnyű praktikus kezelés, garancia! Próbálja ki!

Színválaszték, tanácsadás a helyszínen! Várom jelentkezését!

műanyag redőny

Mi is az a redőny?A nyílászárók egyik legelterjedtebb külső árnyékolója a redőny, amely véd az időjárási viszonyokkal szemben télen-nyáron egyaránt. Jó hő és hangszigetelő műanyag redőnyemellett az alumínium redőny még mechanikai védelmet is biztosít, amellyel megnehezíthetjük a hívatlan vendégek dolgát. Redőnyeink készülhetnek műanyagból és alumíniumból,mozgathatjuk kézzel(gurtni) és motorral. A műanyagnak két fajtája létezik, a hagyományos, és az úgy nevezett új típusú rezgés csillapított műanyag redőny.

  • Kivitel szempontjából megkülönböztetünk :

    • külső tokos redőny (minden esetben)
    • beépített,ráépített redőny/AK,régi belvárosi lakások belsőtokos redőnyeinél)
    • vakolható tokos redőny (új építési házak )

Műanyag redőny:A legkeresettebb redőnyfajta az új típusú műanyag redőny és ennek vakolható tokos változata. Az új típusú műanyag redőny nagy változásokon ment keresztül az évek folyamán ugyanis a tok lindab lemezből készül ami nem rozsdásodik,a tengely fém és csapágyakon forog ami lényegesen megkönnyíti a mozgatását még kétszárnyú erkélyajtó esetében is,a rejtett ütköző pedig diszkrétebb megoldást kínál redőny megállítására. A redőnyben alumínium oldalpofákat alkalmaznak, ezáltal nem csak a redőny tartósságát és esztétikai látványát növeli meg, de arra is alkalmas, hogy a redőnyt szúnyoghálóval együtt alkalmazzuk. A redőnyök működtetése gurtni vagy zsinór alkalmazásával lehetséges. A redőny gurtnit automata behúzóval látjuk el. A redőnylécek uv állóak így megőrzik színüket(sok színben rendelhető lsd....),míg a lefutó szőrkefés így szelesebb időben is csöndes marad.Az új típusú műanyag redőny felszerelésével lényegében 10%-al csökkenthető az ablakok hőátbocsátási tényezője(alap hőszigetelő üveg esetében 2.8Wmk2-ról 2.5Wmk2.)Ablakpárkányon 1-1,5 fokkal melegebb lesz!!) Az alumínium/szigetelt/ redőnyök esetében 20%-is kevesebb lehet ez az érték. Motorizált műanyag redőnyök esetében a lamellák alliterezése meggátolja a vízszintes elmozdulásukat működés közben.Tehát a redőnyök amellett, hogy megvédik otthonát a fénytől illetve a hidegtől-melegtől, változatos színeivel megfelelően alkalmazkodnak a lakóépülethez.

Alumínium redőny:alumínium redőny

Alumínium redőnyléc előre színezett alulemez sávból készül profil gőzöléssel. Alumínium redőnyléc dupla falú, púrhabbal kitöltött egymásba csúsztatott két oldalról összekapcsolt, ívelt redőny lécek. Az összekapcsolt, kihatárolt elcsúszásgátló megakadályozza a redőny lécek oldalirányú mozgását, így biztonságosabb hosszú távú működést biztosít. Extrudált alumínium lefutó sínben mozog a redőny páncél, mely gumibetéttel van ellátva, így szélben, viharban sem zörög a redőny.

Alumínium redőnytokban, csapágyas alumínium tengely biztosítja, a hosszú távú, súrlódásmenetes működést. A redőny palást utolsó eleme szintén alumínium,amelynél mechanikus működés estén, rejtett ütköző biztosítja a redőnypalást megakadását. A hőszigetelt alumínium redőnyök korszerű, kiváló minőségű termékek. Az alumínium redőnyök minden főbb alkatrésze szinterezet eljárással színezett alumíniumból készül. A szokásos meleg nyári ill. hideg téli időjárásnak kiválóan ellenálló, nagy megbízhatóságú, jó hang és hőszigetelésű szép esztétikus termék. A fokozott hang és hőszigetelés érdekében az alumínium redőnyök lécei hőszigetelő PUR habbal vannak töltve. Az alumínium redőnyök lefutó lábai szintén alumíniumból készül, de a csendes működés érdekében gumi vagy kefebetétek találhatók a lefutók mindkét oldalán. Az alumínium redőnyök minden tárcsái csapágyazva van. A golyóscsapágyazás halk és precíz működést eredményez. Ezért az alumínium redőny mozgatása még gurtnis mozgatás esetén is könnyű, motoros hajtáskor a csendes működést és pontos végállást garantál. A hőszigetelt alumínium redőnyök - alu-redőnyök - motoros mozgatásúak is lehetnek.